Digitale nalatenschap

Na het overlijden van een dierbare breekt een tijd van rouw aan en moeten er een hoop zaken geregeld worden. Verzekeringen, belastingen, lidmaatschappen, social-media accounts enzovoorts. Alles moet geregeld worden.

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. In telefoons, tablets, computers en laptops zit veel data die u nodig heeft om de zaken af te ronden. Heeft u geen toegangscode van deze apparaten of vindt u het emotioneel te moeilijk, of weet u niet waar u moet zoeken in deze apparatuur van uw dierbare, dan kunnen wij voor u op zoek gaan naar de informatie die u nodig heeft.

Wat als u nabestaande bent, nadat uw dierbare suicïde heeft gepleegd? Er zijn naast het regelen van een hoop zaken misschien ook vragen waarom uw dierbare deze dramatische beslissing heeft genomen. Het zoeken naar antwoorden kan onnodige emotionele confrontaties met zich meebrengen. Wij kunnen hierin goed ondersteunen. Zoals hulp bij contact met politie- en opsporingsdiensten, interpretatie van politieonderzoek na suïcide enzovoorts.

“Waarmee kan ik u helpen? “

We kunnen u de volgende diensten leveren:

  • Persoonlijke begeleiding;
  • Toegankelijk maken van telefoons, tablets, computers of laptops waar nabestaanden de wachtwoorden en toegangscodes niet van hebben;
  • DATA-onderzoek; onderzoek naar alle gegevens in de telefoon, tablet, computer of laptop van uw dierbare;
  • OSINT-onderzoek; digitaal rechercheonderzoek op internet;
  • Hulp bij contact met politie en politieonderzoeken;
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals harde schijven, USB-sticks of geheugenkaarten.

ToConfide werkt, inzake onderzoek digitale nalatenschappen, samen met OSINT & Recherchebureau.nl.

Data-Onderzoek

Zoekt u specifieke informatie over uw dierbare op telefoons, tablets, computers en laptops?

We doen onderzoek naar (verwijderde) foto’s, video’s, e-mails, contactpersonen, (geheime) apps of bestanden.

Ook kunnen we onderzoek doen naar (financiële) bezittingen zoals aanwezigheid van cryptomunten of belangrijke gegevens die u nodig heeft voor de verdere afwikkeling. Maar ook als u antwoorden zoekt waarom uw dierbare uit het leven is gestapt.

OSINT-Onderzoek

We verzamelen, onderzoeken en analyseren alle informatie op internet van uw dierbare.

Dit kan door een OSINT (Open Source Intelligence) -onderzoek, digitaal rechercheren, in te zetten. OSINT is een specialisme waarbij alle toegankelijke informatiestromen uitvoerig worden geanalyseerd.

Ook overige informatiestromen vallen onder OSINT zoals informatie uit afbeeldingen, foto’s, video’s, geluidsopnamen, kranten, documenten enzovoorts. Met een OSINT-onderzoek rechercheren we de informatie op alle Social media platformen en kunnen we de laatste onlineactiviteiten in kaart te brengen. Eveneens kunnen we onderzoeken welke contacten uw dierbare in de afgelopen tijd heeft gehad.

vlnr: Yvonne Van Westenbrugge en Özlem Lieberwirth

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen u volledig ontzorgen en staan voor u klaar.

WAT MOET U DOEN ALS U NIET BESCHIKT OVER EEN WACHTWOORD?
Kunt u als erfgenamen niet in de computer, laptop, tablet of smartphone omdat u niet beschikt over de wachtwoorden, dan zorgen wij dat u toegang krijgt tot de data.

ToConfide en OSINT & Recherchebureau.nl zijn de exclusieve onderzoekspartners op het gebied van digitale nalatenschappen met Digital Life Legacy. Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum voor Digitale Nalatenschap.

DIGITAL LIFE IN DE MEDIA:
RTL nieuws maakte een nieuwsitem over dit onderwerp. Ouders vertellen over de suïcide van hun zoon en hoe belangrijk het was om over de gegevens van zijn laptop en telefoon te beschikken. Klik hier  om het nieuwsitem te bekijken.

In het tv programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO wordt de vraag gesteld of we niet al in een compleet gedigitaliseerde wereld leven. In de documentaire (vanaf 14:52 min) bezoekt een moeder met de laptop en telefoon van haar overleden zoon, het expertisecentrum Digital Life Legacy. Zij geeft treffend enkele morele overwegingen weer in het gesprek.  Klik hier om het programma te bekijken.

ToConfide is onderzoekspartner van:

ToConfide werkt samen met:

Vlnr. Özlem Lieberwirth (OSINT & Recherchebureau), Sander van der Meer (Digital Life Legacy), Yvonne van Westenbrugge (ToConfide) en Marlionne Petronilla (Digital Life Legacy).

Neem vrijblijvend contact op

Toestemming AVG *

Bel

+31 (0) 6 19 26 40 32

Email

info@toconfide.nl

Adres

Blaak 520
3011 TA Rotterdam
Bezoek uitsluitend op afspraak

Bereikbaar

Maandag – vrijdag: 08.00-17.00 uur

Bedrijfsgegevens:

ToConfide
Blaak 520
3011 TA Rotterdam

KVK 83557873
POB 1879

Contact:

Via e-mail:
info@toconfide.nl

Via telefoon:
+31 6 19 26 40 32